Какво знаем за Аспартам-а?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
One
Мнения: 3591
Регистриран на: Чет 10 юни 2004 9:18
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот One » Сря 25 мар 2009 10:10


Жокере, избягваш същноста на въпроса
ето ти превод и оригинал по темата, някои пак ще кажат, че ще сложат очила докато изчетат написанато - ама който иска да чете, другите да подминават и да се заяждат безпринципно щом по ги кефи


Принципът на затопляне е съвсем различен при обикновената фурна и при микровълновата фурна. Чрез обикновената фурна се готви на принципа на излъчване на топлина. При микровълновите фурни затоплянето е чрез излъчването на микровълнови вълни. В микровълновата печка се използва магнетронен генератор за произвеждане на микровълни с честота около 2,45 GHz с цел готвене на храна. Микровълните готвят храната, като карат молекулите на водата в продуктите да вибрират. Вибрацията произвежда топлина, която затопля храната. Като вземем предвид че органичната материя е съставена главно от вода, храната се приготвя много лесно по този метод. Но дали е и здравословно? В повечето случаи молекулите вода вибрират толкова силно, че се саморазрушават.

Всяка вълна енергия променя полярността от положителна към негативна с всеки цикъл на вълната. При микровълните, тези промени в полярността се повтарят милиони пъти всяка секунда. Мулекулите в храната - особено тези във водата - имат положителен и негативен край, по същия начин, както северния и южния при компаса.

Микровълново приготвената храна съдържа мулекули и енергии, които не присъстват в приготвена по начините, по които се приготвя храна, откакто човечеството познава огъня. Микровълновата енергия от слънцето и другите звезди е на принципа на директния поток, докато изкуствено произведените микровълни, вкл. тези във фурните, произлизат от променящ се ток и предизвикват милиарди или повече пъти полярни обръщания в секунда във всяка хранителна мулекула, която обълчват. Производството на не-типични мулекули е неизбежно. Естествените аминокиселини са набюдавани да преминават през изометрични промени (промени във формата), както и през трансформации към токсични форми, в следствие въздействие в микровълнова фурна.

Едно кратксрочно изследване откри съществени обезпокоителни промени в кръвта на индивидите, консумирали мляко и зеленчуци, облъчвани в микровълнова фурна - на осем доброволци се предлага да се хранят с различни комбинацции от тези храни, приготвена по различни начини (сурово, микровълново, конвенционално готвена, размразена с микровълнова).

Всички храни, обработени в миковълнова фурна, причинява съществени промени в кръвта на доброволците в експеримента - спад на хемоглобина и покачване цялостното ниво на бели кръвни телца и нивата на холестерола, спад в нивото на лимфоцити.

Луминисцентните бактерии (излъчващи светлина) са използвани за откриване на промени в кръвта. Съществено увеличение бе открито в луминисценцията на тези бактерии, когато са изложени на кръвен серум, извлечен след консумация на микровълново приготвена храна.

Освен това, наблюдава се съществена връзка между количеството микровълнова енергия в тестваните храни и люминиращата енергия от луминисцентните бактерии, изложени на серума от кръвните проби на участвалите доброволци.
Др. Хертел заключава, че технически излечената енергия може наистина индуктивно да премине през човека, след хранене с микровълново приготвена храна.

Според др. Хертел,

"Левкоцитозата, която не може да бъде обяснена от нормални дневни отклонения, се взима много сериозно предвид от хемотолозите. Левкоцитите са често знак за патологични ефекти върху живия организъм, като например отравянето или клетъчно увреждане. Увеличението на левкоцити в микровълново приготвена храна са много по-ясно изразени от тези, в другите варианти храна. Очевидно, тези отбелязани завишения са причинени основно от приемане на микровълново обработени субстанции. Очевидната допълнителна енергия, излъчвана от луминисцентните бактерии, е просто още едно потвърждение.

Технически произведените микровълни са основани на принципа на променящия се ток (AC). Атомите, молекулите и клетките, изложени на тази тежка електромагнитна радиация, предизвикват обръщане на полярността от 1 до 100 милиарда пъти в секунда. Няма атоми, молекули или кретки на органични системи, които да са способни да издържат на подобна жестока, деструктивна сила за продължителен период от време, дори и при ниски енергийни нива на миливата. От всички естествени субстанции, които са полярни, кислородът на водата реагира най-чувствително. Така се предизвиква затоплянето в микровълновото третиране - фрикция, последваща от това зверско третиране молекулите на водата. Структурата на молекурите се разкъсва, молекулите са насилствено деформирани (клетъчен изомеризъм) и това води до влошаване качеството. Това е обратно на конвенционалния метод на загряване на храната, където топлината се предава отвън навътре. Готвене на микровълнова фурна започва на клетъчно ниво, където има вода и където енергията се трансформира във фрикционно загряване.

Увредените клетки стават лесна плячка за вируси, гъби и други микроорганизми. Естествените механизми за възстановяване се подтискат и клетките се предизвикват да се "адаптират" към състояние на енергийна спешност - те преминават от аеробична към анаеробична респирация. Вместо вода и въглероден двуокис, клетката произвежда отрови като водороден прекис и въглероден моноксид."

Същите зверски деформации, които се проявяват в нашите тела, когато сме директно изложени на радар или микровълни, се появяват в молекулите на храната, приготвена в микровълнова фурна. Такова облъчване води до деструктуриране и деформация на молекулите на храната. Освен това, създават се нови съединения, наречени падиолитични съединения, които са непознат синтез, неоткрит в храната. Радиолитичните съединения се създават при молекулярното дакомпозиране - разрушаването - като пряк резултат от радиацията.

Производителите на микровълнови фурни твърдят, че такива частици не се образуват в по-висока степен от тази, при готвенето по другите, конвенционални методи. Представеното дотук научно клинично доказателство показва обаче, че това просто е една лъжа. В Америка, нито университетите, нито федералното правителство са провели някакви проучвания за ефектите върху телата ни от яденето на микровълноно приготвена храна. Не е ли странно? Всъщност, те са много по-заети с проучвания относно какво става, когато не се отвори правилно вратата на микровълновата печка...

Прикриващи истината действия от страна на производителите

Скоро след оповестяване резултатите от изследването на др. Хертел и др. Бланк, властите реагират. Мощна търговска организация, Швейцарската асоциация на търговците на електроуреди за домакинството и производството, (FEA), светкавично отвръща на удара през 1992г. Те апелират Президентът на Съда на Сефтиген, кантона на Берн, да издаде т.нар. Заповед за "мълчание" срещу др. Хертел и др. Бланк (a "gag order"). През март 1993, др. Хертел е обвинен, че "пречи на търговията" и му е забранено да огласява резултатите от изследванията си. През следващите години, др. Хертел защитава позицията си пред Съда за човешки права в Страсбург и през 1998г., на 25 август, е издадено решение, че са били засегнати неговите човешки права, както и че издадената му забрана е в противоречие с общата конвенция за свобода на израза. Швейцария е задължена да изплати и конпенсация на др. Хертел.

Канцирогенност на храната, приготвена в микровълнова фурна

Др. Лита Лий, в своята книга Ефекти от готвене в микровълнова фурна върху здравето, както и в публикации през март и септември 1991 в сп. Earthletter, твърди, че всяка от микровълнова фурна изтича електро-магнитно лъчение, което уврежда храната и обръща сготвените субстанции в опасни органични токсини и канцерогенни продукти.

По-нататъшни идследвания разкриват дори още по-неочаквани вредни ефекти от готвенето в микровълнова фурна.
Следващият пример е обобщение на проучавия от Русия, публикувани в Атлантис Рейзинг Едюкешънъл Сентер в Портланд, Орегон, САЩ. Канцерогенни образувания се формират във всички тествани храни. Не са използвани тестове в микровълнова фурна, за по-дълъг период от време, отколкото е необходимо за приготвяне, размразяване, или затопляне на храната.


Микровълновото облъчване за приготвяне на месото предизвиква формиране на d-Nitrosodienthanolamines - добре известен канцироген.
Мляко, приготвени в микровълнова и зърнени закуски (ядки) - обръщат някои от своите аминокиселини в канцирогени.

Размразяване на замразени плодове - обръща глюкозата си и галактосидни съставки в канцерогенни съставки.
Изключително кратко излагане на сурови, сготвени или замразени зеленчуци обръщат растителните алкалоиди в канцерогени.
Канцерогенни свободни радикали се формират в растения, особено коренни растения, обработени в микровълнова урна.

Понижаване на питателната стойност на храната

Руските изследователи също докладват подчертано ускорение на структурната деградация, водеща до понижена питателна стойност от 60 до 90% във всички тествани храни. Измежду тях са:
Понижена наличност на витамин В-комплекс, витамин С, витамин Е, есенциални минерали и липотропични фактори във всички тествани храни.
Разнообразни видове увредени субстанции в много растения, например алкалоиди, глюкоза, глюкоктосиди и нитрилосиди.
Деградация на нуклео-протеините в месата.

Източник: http://www.mercola.com/article/microwave/hazards.htm




Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Мнения: 7924
Регистриран на: Пон 09 яну 2006 16:57
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот Ludia » Сря 25 мар 2009 10:18


Г-н Д-р joker пак ни просветлява :bowdown незнам как да се отплатим, колеги мислете нещо.... добре, че е той да ни отвори очите...


Потребителски аватар
joker
Мнения: 5889
Регистриран на: Вто 21 ное 2006 10:38
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Местоположение: Варна

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот joker » Сря 25 мар 2009 11:34


Ludia написа:Г-н Д-р joker пак ни просветлява :bowdown незнам как да се отплатим, колеги мислете нещо.... добре, че е той да ни отвори очите...

Е няма нужда от сарказъм.Никого не просветлявам....просто медицината е твърде специфична тематика и всяка неточна информация води до прибързани изводи ,оттам неадекватно поведение и риск от крайно неприятни последствия за здравето....
....Горната статия с купищата си граматични грешки и крещящи неточности в използваните понятия също е пример за пълна импотентност в медицинската проблематика....Колеги... в медицината командата copy-paste не може да се използва!!!


One
Мнения: 3591
Регистриран на: Чет 10 юни 2004 9:18
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот One » Сря 25 мар 2009 11:47


joker написа: ....Горната статия с купищата си граматични грешки и крещящи неточности в използваните понятия също е пример за пълна импотентност в медицинската проблематика....Колеги... в медицината командата copy-paste не може да се използва!!!

eто пак
хваща се за запетайките не за съшността

мнението ти за аспартама е ясно - полезен е, и другото е търговка поръчка - с неизвестен поръчител - конкурент :) :) :) америанците за нищо не стават, и това че дори те са забранили едно или друго вещество не означава нищо...

за микровълновите печки - какво казваш, освен че с прост микроскоп не може да се установи клетъчно изменение (може би трябва да махнеш предпазната капачка от окуляра на твоя), та медицината какво казва ?


Потребителски аватар
Cherepaha
Мнения: 951
Регистриран на: Вто 17 яну 2006 10:40
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот Cherepaha » Сря 25 мар 2009 12:07


One написа:хваща се за запетайките не за съшността


Е именно същността е достойна за жълто вестниче, ама с малък тираж. Некви полуистини, примесени с откровени глупости и забулено в мистерия съветско изследване. :asleep

Да ти дам линкче ако искаш, да прочетеш кво се случва и с тефлоновите и неръждаемите покрития, особено при висока температура и призив за завръщането на дървата и чугуна в кухнята. :D


One
Мнения: 3591
Регистриран на: Чет 10 юни 2004 9:18
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот One » Сря 25 мар 2009 12:23


Cherepaha написа: Е именно същността е достойна за жълто вестниче, ама с малък тираж. Некви полуистини, примесени с откровени глупости и забулено в мистерия съветско изследване. :asleep


тя приказката за шопа дето като видял жирафа категорично казал : те такова животно нема
хич не е случайна

да си циментова глава е диагноза - ей доктора да ти каже :) :)


iceto
Мнения: 397
Регистриран на: Сря 08 ное 2006 20:45
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот iceto » Сря 25 мар 2009 12:47


не мога да дам крайно мнение вреден или безвреден е аспартама, но цитираната статия все едно беше реклама в телешоп за нов модел колан за отслабване :screwy


Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Мнения: 17178
Регистриран на: Сря 11 авг 2004 6:15
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Местоположение: София
Контакти:

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот vasstop » Сря 25 мар 2009 13:02


Темата е чисто информативна и е за лично ползване.
Всеки да си прави сметката и сам да преценява какво консумира, колко, кога и как!


Потребителски аватар
joker
Мнения: 5889
Регистриран на: Вто 21 ное 2006 10:38
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Местоположение: Варна

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот joker » Сря 25 мар 2009 14:01


vasstop написа:Темата е чисто информативна и е за лично ползване.
Всеки да си прави сметката и сам да преценява какво консумира, колко, кога и как!

:да: :да: :да:


Потребителски аватар
joker
Мнения: 5889
Регистриран на: Вто 21 ное 2006 10:38
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Местоположение: Варна

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот joker » Сря 25 мар 2009 14:07


iceto написа:не мога да дам крайно мнение вреден или безвреден е аспартама, но цитираната статия все едно беше реклама в телешоп за нов модел колан за отслабване :screwy

Ей това беше лайтмотива на всичко що написах досега...просто цитираните статии не позволяват да се правят някакви ясно формулирани изводи...имат твърде непрофесионално и комерческо звучене.....а то в какво ли не ме обвиниха :roll: :roll: :banghead:....не съм против никого :) ,само съм против прибързаните изводи...особено когато касаят здравето на хората!!!

Последна промяна от joker на Чет 26 мар 2009 12:24, променено общо 2 пъти.


One
Мнения: 3591
Регистриран на: Чет 10 юни 2004 9:18
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот One » Сря 25 мар 2009 14:23


vasstop написа:Темата е чисто информативна и е за лично ползване.
Всеки да си прави сметката и сам да преценява какво консумира, колко, кога и как!


е именно и аз това многократно подчертавах
който мисли че има интерес ще се порови и ще намери допълнително инфо и сам ще реши, кое истина кое лъжа .......


Потребителски аватар
VWGT
Мнения: 6159
Регистриран на: Пет 09 дек 2005 10:09
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот VWGT » Сря 25 мар 2009 15:54


колкото повече ровиш, толкова по-лошо става обаче :) за тези които са се разровили (като мен:) ) пускам следният линк, който например оспорва твърденията на Д-р Хертел и компания http://www.skeptics.com.au/theskeptic// ... owaves.pdf
изводите си правете сами :)

В момента, в който прочетох, че при изпичане на скара и пържолата отделя канцерогени, спрях да се занимавам, щото това значи да почнем да живеем на фотосинтеза или в най-лошия случай да рупаме само прясна негазена алпииска тревичка, като се молим да не я е валял "тежък" дъждец :)

Моя извод: Общо взето и едните и другите постоянно се замерят с термини, методи и теории доста непосилни за разбиране от болшинството хора, за това, за да не ви боли главата (от четене, не от лошо ядене), не ровете, а си гледайте кефа, по-добре 10% по-къс, но весел и спокоен живот от колкото дълъг и постоянно спечен. Пък и каква е гаранцията, че утре няма да те бутне трамвая.


Потребителски аватар
BeckoTDI
Мнения: 1486
Регистриран на: Нед 09 дек 2007 1:24
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ
Местоположение: София

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот BeckoTDI » Сря 25 мар 2009 16:51


В един от сутрешните блокова съвсем случайно попаднах на репортаж за "E"-тата в продуктите. Бяха споменали, че има направени безплатни джобни справочници които може да си вземем от ... "забравих къде" :oops: Но и на сайта на дадената институция има публикуван списъка на Е-тата и на ефекта им. Някой ако се сети за какво става въпрос, ако може да даде линк. Иначе влезнаха в един магазин с листовката с Е-тата и викат на един дядо искате ли да разберете какво има в салама който си купихте туку що и там еди кое си "Е" беше - може да причини разтройство :oops: :lol: После някакво безалкохолно, разбира се не му показаха марката Е-то му беше в червено в списъка - може да причини мозъчен тумор :shock


Потребителски аватар
веселин
Мнения: 8226
Регистриран на: Пет 20 май 2005 18:36
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Местоположение: София
Контакти:

Re:

Мнениеот веселин » Сря 25 мар 2009 17:56


dobrin написа:Само едно ще ви кажа - ако трябва да прочета всичко това дето е изписано, ще сложа очила. Е**м ти и Е-тата, и здравословното хранене като окьоравея...mhihi

За да не окьоравяваш без време - лопвай катанеца , че Е...и темата стана :012:


Потребителски аватар
ceza
Мнения: 138
Регистриран на: Нед 08 апр 2007 16:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот ceza » Сря 25 мар 2009 22:23


:търсачкаа - ама в по-друг контекст. много ми е забавно как всички, чуете нещо тук-там и айде тва е единствената истина, всичко друго е лъжа. елементарно.

A 2007 safety evaluation found that the weight of existing scientific evidence indicates that aspartame is safe at current levels of consumption as a non-nutritive sweetener.[24] The sources and claims of many alleged aspartame dangers and conspiracies have been the subject of critical examination. In 1987, the U.S. Government Accountability Office concluded that the food additive approval process had been followed for aspartame.[20][25] Based on government research reviews and recommendations from advisory bodies such as the European Commission’s Scientific Committee on Food and the Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives, aspartame has been found to be safe for human consumption by more than ninety countries worldwide.[26][27] In 1999, FDA scientists described the safety of aspartame as "clear cut" and stated that the product is "one of the most thoroughly tested and studied food additives the agency has ever approved."[28]



Върни се в “ОФФ-Топик - други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: vocil и 58 госта