Пламен Ангелов втори на Писта "Русе"


Пламен Ангелов втори на Писта "Русе"

Plamen Ruse

Един от двамата пилоти, подкрепяни от "Клуб на привържениците на Фолксваген в България" - Пламен Ангелов участва този уикенд (24 и 25 юли) на писта "Русе". Състезателят в клас Х4 завоюва почетното второ място в състезанието, което го прави четвърти в генералното класиране за Група Х и Е над 1600 куб. см. Въпреки проблемите с охлаждането на двигателя и високите темпеатури в събота, Пламен се представи великолепно и зарадва всички фенове на Фолксваген.

Ето какво каза и Пламен след приключане на състезанието - специално за феновете на VWClub.bg:

"Здравейте всчки,

Преди всичко искам да благодаря на Краси (neon) като мой екип и много добър приятел. Вече втора година се грижи за мен и автомобила, прекарал е безброй нощи редом с мен в гаража, за да можем да сме на нужното ниво на пистата. Вярвам, че и за напред ще е така, а аз обещавам повече да се вслушвам в това, което казва. Благодаря за подкрепата на VW Club и всички, които присъстваха лично и ме подкрепиха в Русе, защото това значи много за мен. Благодаря и на DragPower за перфектно настроената електроника.

В действителност отидохме с много добре подготвен автомобил и макар да не стигна време за дребни доработки, всичко мина добре. В събота на тренировките горещината беше непоносима за нас и за повечето автомобили. На първа тренировка завъртях само 5-6 обиколки, защото светнаха прекалено много предупредителни лампи за температура. Наложи се да махнем всичко възможно, спиращо въздушния поток към радиатора, за да овладеем ситуацията. На втората тренировка направих 7-8 обиколки и само за кратък промеждутък от ½ обиколка светна температура вода, което си беше направо перфектно за 37 градуса външна температура. Времето ми беше 1:33:ххх, което ме нареди на 8-ма позиция в стартовата решетка.

Вечерта прегледах записа от он-борд камерата. Много грешки, най-вече свързани с траектория на влизане в завой и прекалено ранно спиране, който се постарах да коригирам на състезанието и мисля, че се получи. В неделя сутрин преди всичко сменихме охладителната течност, направихме контролна проверка на горивна и маслена система и зачакахме старта. Много ни опъна нервите времето, защото очаквахме всеки момент да завали. Имахме подготвени мокри сликове, но никак не ми се искаше да карам с тях. Все пак облаците се удържаха и стартирах със сухи сликове. Проспах старта, но така или иначе нямах намерения да се набивам на всяка цена в „мелето” на първия десен завой. Само след три обиколки намерих ритъм и започнах да карам на предела. Времето за обиколка падна на 1:27:ххх което за мен е доста задоволително. Към 5-6 обиколка бях на 6-та позиция и 3-ти в групата Х4 и оставаше да гоня само Селиката на Атанас Божилов. Боби Борисов водач в Х4 ми слагаше по 2сек на обиколка и нямах шансове с него и заводския му автомобил. Малко по-късно Божилов изглежда получи повреда и намали темпото. Изпреварих го на изкачването и макар да нямаше повече какво да искам от състезанието, продължих да натискам, за да трупам опит, а и бях сигурен в автомобила. Така 2-3 обиколки преди финала застигнах и Любен Каменов с Астра. Той е водач в Х3 и нямаше смисъл да ме задържа. Така финиширах четвърти в обединената група Х3, Х4, Е и Е Max и втори в Х4. Това е :wink:

Скоро ще пусна и он-борд видео от състезанието. Предварително се извинявам за качеството, но новата камера незнайно защо остана изключена в автомобила а старата снима само с 15кадъра в сек и затова записа насича.

Поздрави,
Пламен Ангелов"

Клубът му пожелава много успехи занапред и винаги да стига до почетната стълбичка!

Снимки: Цветомир Иванов

ГалерияУеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.