Golf и Volkswagen остават убедителни лидери по продажби в Европа


Golf и Volkswagen остават убедителни лидери по продажби в Европа

Изображение

Volkswagen остава убедителен лидер по продажби сред автомобилните производители, а Golf е начело при моделите на европейския пазар и през април, сочи проучване на организацията Jato Dynamics.

Изображение

Освен, че запазва лидерската си позиция, Golf записва и сериозно увеличение на продажбите в сравнения със същия период през 2012 г. Втората позиция е за Renault Clio, а третата - за друг модел на Volkswagen - Polо.

Място в топ 5 намират още Ford Fiesta и Opel Corsa. Най-сериозно увеличение на продажбите в сравнение със същия период от преди 12 месеца записва Audi. Интересът към моделите A3/S3/RS3 е скочил с 45.4%.

При производителите Volkswagen има огромен аванс пред заемащия второ място Ford. В първата петица по продажби на Стария континент място са намерили още Renault, Opel и Audi. Най-голямо увеличение в сравнение с април 2012 г. - 11.5 %, обаче записва Mercedes-Benz, който е на 7-о място.

Според данните на Jato Dynamics, продажбите на нови автомобили в Европа са нараснали в сравнение с април 2012 г. с цели 2%. Продадени са общо 1 086 501 нови коли, като увеличение записват пазарите в Германия (+3.8%), Великобритания (+14.8%) и Испания (+16.1%).


Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.