Най-икономичният Volkswagen Golf TDI


Най-икономичният Volkswagen Golf TDI

Дизелов Volkswagen Golf попадна в книгата за рекорди на Гинес, като най-икономичния автомобил в САЩ. По време на продължителния тест драйв въпросният Golf TDI Clean Diesel съумя да посрами не само конкурентите с двигатели с вътрешно горене, но и хибридите. Дизеловият Golf показа среден разход на гориво, равен на 2.89 литра на 100 километра пробег.
 
Само преди два дни ви разказахме за рекорда на дизеловото комби Civic Tourer с 1.6-литров двигател, което донесе на Honda световен рекорд за нисък разход на гориво, след като измина 13 498 км през 24 държави от ЕС за 25 дни. Civic-ът е изразходва средно 2.82 литра нафта на 100 км, с 25% по-малко от каталожния разход на модела (3.8 л/100 км).
 
И докато "японското чудо" Civic грабна европейската титла за най-икономичен автомобил, то "европееца" Golf спечели тази титла зад Океана. По-конкретно Golf TDI Clean Diesel вече е признат за най-икономичния нехибриден автомобил в САЩ. Разликата между двата рекордьора е само 0.07 литра на 100 километра, която мнозина считат за нищожна, но все пак Honda-та е с едни гърди напред.
 
Най-икономичният Volkswagen Golf обаче е оборудван с двулитров дизелов двигател с мощност 150 конски сили. Този агрегат работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия, през която въртящият момент се предава на предните колела. Единствената разлика между рекордьора и стандартното изпълнение е в енергоспестяващите гуми Goodyear Assurance Fuel Max.
 
Екипажът на Golf-а, подобно на този на Honda-та, се състои от двама души - автомобилният журналист Уейн Гердис и електронния инженер Боб Уингер. Те изминават разстояние от 13 250 километра през 48 щата за 16 дни, като сипват дизелово гориво за $295. Цената на Volkswagen Golf TDI Clean Diesel в САЩ е $22 300.

Източник: fakti.bg

ГалерияУеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.