Arteon и новото Polo номинирани за „Златен волан на AUTO BILD”


Arteon и новото Polo номинирани за „Златен волан на AUTO BILD”

В националните тестове на престижната наградата се включиха и двата модела на компанията от Волфсбург
На 24-и октомври клуб хотел „Янакиев” в курорта Боровец стана домакин на тестовете за „Златен волан на АUTO BILD” в България, които по традиция се провеждат всяка година с участието на знаменитости, автомобилни състезатели и представители на медиите, както и на сервизния бранш.

Един от най-сериозните претенденти за спечелване на отличието в категория „Среден и висок клас“ е новият Volkswagen Arteon, който се конкурира с BMW Серия 5, Kia Stinger, Opel Insignia. Специално за изпитанията дойде и представител от новото поколение на Polo, което се съревновава за отличието в клас „Малки и компактни автомобили“ заедно с Ford Fiesta, Kia Rio, Kia Picanto, Honda Civic, Hyundai i30, Nissan Micra, Opel Ampera-e, Seat Ibiza и Suzuki Swift. За последно модел на VW или по-точно – цели три, спечелиха „Златен волан на AUTO BILD” през 2014 – това бяха Golf GTE, Golf Sportsvan и Passat. Oбщо VW е грабвал отличието цели 17 пъти от 1976 г. до днес.

И през 2017 сред най-активните членове на журито за „Златен волан на AUTO BILD” бяха Наско от БТР и основателят на D2 Митко Кърнев. При автомобилистите бяхме събрали пилоти от няколко генерации: с най-много опит беше легендата Илия Чубриков, а в оценките му помагаха и любителят на феновете по рали отсечките Ясен Попов и сина му Дани. Освен от Попов-младши младата генерация беше представена и от новия шампион в родния рали шампионат Тихомир Стратиев, първенецa в Hyundai Racing Trophy 2017 Симеон Симеонов, както и от най-бързата дама за 2017 – Виктория Гъркова, която също кара в HRT. Своите оценки за автомобилите даваше и един от най-перспективно развиващите се състезатели у нас – Григор Григоров (2-кратен шампион в Hyundai Racing Trophy, шампион във V1 Challenge и шампион по планинско изкачване). Участниците в изпитанията имаха възможност да тестват машините по трасе, част от отсечка в стария формат на рали „България”. Дрифт сцената беше представена от 2-кратния европейски шампион Алекс Язов и знойната Ива Русинова. За проверката на инфотейнмънт системите се грижеше експертът на „Хардуер БГ” Григор Стоичков.

Отличието „Златен волан на AUTO BILD“ е европейска награда. Читателите на AUTO BILD в над 20 държави, в които списанието излиза, също гласуват за своите национални фаворити.
На финала журито от експерти оцени кандидатите в пет класа и даде оценки по следните критерии:
-    Автомобилни състезатели: двигател, трансмисия, спирачки, окачване, управление.
-    Инженери: изработка, лесно ремонтиране, качество на боята, грижи срещу корозия, двигателен отсек.
-    Главни редактори: комфорт на возене, управление на кокпита, шум в купето, обзор.
-    Дизайнери: впечатление, иновации на тема външност, материали, непреходност.
-    Експерти по дигитална техника: управление, комуникация, навигация, развлечение.
-    Шофьори, изминаващи много километри: багажно отделение, оборудване, всекидневна пригодност, комфорт на седене.
-    Известни личности: усещане за простор, усещане за уют, усещане за блясък, фактор скорост.

Димитър Пешев
Ауто Билд България

Arteon

Arteon

New Polo

New Polo

New Polo

All Arteon

All Polo

All final


Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.