Volkswagen възражда Lupo


Volkswagen възражда Lupo

Volkswagen вече показа няколко концепции на новата си градска кола Up! Сега става ясно, че на пазара серийната версия на малкия автомобил ще носи името Lupo.

Всъщност това е възраждане на името, защото Lupo е използвано вече наименование при малък модел на VW. От групата малко изненадващо потвърдиха, че мини автомобилът ще има и версия изработена от луксозната марка Audi.

Lupo

Досега беше ясно, че на този автомобил ще се правят версии на Skoda и Seat. Версията на Audi ще бъде най-вероятно електромобил с доста по-луксозен интериор и разбира се по-висока цена. VW спря производството на Lupo през 2005, а сега името се връща при най-малкия автомобил в моделния ред на фирмата.

Lupo

Скоро Lupo ще измести Fox като първи в моделния ред на VW. Колата ще бъде в серийно производство от средата на идната година. Бъдещият Lupo ще има дължина 3444 мм. Това е с 381 мм по-малка дължина например от Toyota Yaris. Базисният бензинов двигател на Lupo ще бъде с три цилиндъра и мощност 65 к.с. След него ще идва 1.2 четирицилиндров бензинов двигател с мощност 75 к.с.

Lupo

За разлика от концепциите, бъдещият Lupo ще бъде с монтиран отпред двигател, който ще предава движението към предните колела. През 2012 ще се появи и версия на Lupo с пет врати и мощност 85 к.с., които ще идват от турбодвигател с четири цилиндъра и обем 1.0 литър. 

Неофициално цената на най-малкия модел на VW се обявява за започваща от около 7-8 хиляди евро.

Източник: www.automedia.bg


Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.