На пазара излиза новият VW Passat


На пазара излиза новият VW Passat

Passat B7

Volkswagen публикува пълните данни за модел 2011 Passat, чиито продажби в Европа започват от следващия месец.

Макар от VW да определят този модел като „ново поколение” Passat, много автомобилни експерти го наричат „по-съществен фейслифт” на автомобила.

Това се дължи на факта, че новият Passat е създаден на старата платформа. Въпреки това, не може да се отрече, че в автомобила има много нови неща. Дори във външния вид промените са доста силни, като приближават Passat към останалите нови модели на фирмата.

Както вече става традиция за VW и Passat, моделът се предлага с много и разнообразни двигатели – 10 на брой. Базисен двигател е дизеловият 1.6 TDI с мощност 77 kW (105 к.с.), за който производителят дава впечатляващ среден разход на гориво от 4.2 литра на 100 км. Всички дизелови двигатели монтирани на Passat вече са със системата stop-start, което подобрява разхода и намалява вредните емисии.

Като цяло, средният разход на всички двигатели монтирани на новото поколение на Passat е по-нисък с 18% в сравнение със средния разход на двигателите монтирани на предното поколение. Колата се предлага и с много нови високотехнологични системи. Да споменем системата откриваща умора у водача, първата монтирана в автомобил от този клас, която е стандарт при Passat още от ниво на оборудване Comfortline.

Колата е със системата „city emergency braking”, която задейства при нужда спирачките при ниска скорост от под 30 km/h, ако системата открие опасност от сблъсък. Вратата на багажника се отваря с натискането на един бутон с крак, (функция Easy Open), което е доста практично решение.

Да не изпуснем и системата ACC, (adaptive chassis control), която подсигурява висок комфорт на возене при всички пътни условия. Наред с механичната трансмисия с 6 степени, новият Passat ще се предлага и с трансмисията DSG във версия с 6 и със 7 степени.

Модел 2011 Volkswagen Passat ще се продава в Германия от средата на ноември, а в повечето страни от Европа колата ще се продава от края на същия месец.

Галерия

Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.