Напредва универсалната платформа на VW


Напредва универсалната платформа на VW

Volkswagen започна да тества новата платформа MQB, която от 2012 година ще се монтира на повече от 30 модела на групата.
Групата VW е сред първите които от доста време налагат използването на една и съща платформа при различни модели и дори различни марки.
 
VW platform
Появата на модулната платформа MQB (Modulare Querbaukasten), е нова фаза в това развитие, защото ще стои в основата на повечето модели на групата.
 
Всички модели с напречно разположен двигател, от най-малките та до високата средна класа, ще могат да ползват тази нова платформа.
 
Всъщност конкретно при моделите на Volkswagen, MQB ще се използва при мсички, без най-малките Up/Lupo и най-луксозните и големи Phaeton и Touareg. Като цяло това ще икономиса около 20% от средствата отиващи за създаването на нов модел.
 
Днес Volkswagen използва основно три платформи - PQ25 за Polo, PQ35 за Golf и други модели от компактен клас и PQ46 за Passat.
 
Новото поколение на Golf (VII) ще бъде един от първите автомобили сглобявани на MQB. Новото поколение на New Beetle през следващата година ще бъде с познатата платформа PQ35.
 
Въобще първият модел от група VW който ще се сглобява на модулната платформа MQB, ще бъде новото поколение на Audi A3, което ще се появи на пазара в началото на 2012 година.
 
Постепенно новата платформа ще бъде използвана и от другите марки в групата, като всички нови модели на SEAT и Škodа от 2012 година нататък ще бъдат с архитектурата MQB. Конструкцията е максимално приспособима и гъвкава, като ще може да се променя при каросерии с различна дължина, широчина и височина, при различно разстояние между осите и при различна предна и задна следа.

Източник: www.automedia.bg


Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.