Ще има и Golf VI кабриолет


Ще има и Golf VI кабриолет

От Volkswagen официално потвърдиха плановете си за производството на версия кабриолет на Golf VI.
Автомобилът ще бъде произвеждан в завода в Оснабрюк от пролетта на следващата година. Това съобщи лично председателят на Съвета на директорите във VW Мартин Винтеркорн, по време на посещение в завода заедно с премиера на провинция Долна Саксония, Давид Макалистър.Golf cabrio

Заводът на Volkswagen в Оснабрюк беше създаден в началото на тази година на базата на ателието за каросерии на Karmann, което през миналата година загуби самостоятелността си заради финансови проблеми и стана част от групата VW.
 
Сега в предприятието вече се подготвя конвейра за производство на кабриолетите на Golf, а работниците преминават през квалификационни курсове. По думите на Винтеркорн, за производството на кабриолета ще бъдат създадени общо 1800 нови работни места.
 
След като спря производството на купето Chrysler Crossfire, кабриолета Mercedes-Benz CLK и откритото Audi A4, ателието Karmann трябваше да уволни голяма част от работниците. В резултат на това през 2009 г. фирмата фалира, а малко по-късно беше закупена от VW.
 
Ателието Karmann е основано през 1901 година, от тогава е работила с много марки. С Volkswagen (произвежда кабриолетите на модела Beetle и Karmann Ghia), с Renault (произвежда модел 19), с Ford (произвежда Escort), а също с Kia и Mercedes-Benz. За 60 година, от 1949 до фалита си през 2009, заводът на Karmann в Германия е произвел над 3.3 милиона автомобили.


Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.