Volkswagen с мераци и за Ferrari?


Volkswagen с мераци и за Ferrari?

Вече доста неща се казаха и изписаха за желанието на Volkswagen да закупи Alfa Romeo.
Сега обаче се появиха информации, че растящата Volkswagen Group е хвърлила око на Ferrari и ще се опита да получи дял във култовата фирма.
Според германската преса, шефът на Volkswagen, Фердинанд Пих е играл открито с Alfa Romeo и е заявил ясно за намеренията си. В случаят с Ferrari обаче, това не е така и все още няма нищо официално от Волфсбург.

Според експерти, цената на Ferrari в момента е между 2.3 и 3.5 милиарда евро. В същото време, VW Group има свободен капитал в размер на около 19-20 милиарда евро и въпросът за намиране на средства за подобна сделка не стои на дневен ред. Въпросът е дали от Fiat биха приели нещо подобно.


Най-вероятно не. Първо защото Ferrari е най-печелившата марка в групата Fiat и Маркионе заедно с акционерите едва ли ще тръгнат да я продава, и второ, защото във VW Group вече има доста фирми с подобно портфолио като Ferrari – Lamborghini, Bugatti, Porsche. Ако придобият и Ferrari това ще предизвика от една страна голямо унифициране на по същество уникални автомобили, а от друга ще доведе до безсмислена вътрешна конкуренция.

Медии в Германия и Италия обаче, продължават да твърдят, че в скоро време Fiat щял да продаде част от собствеността във Ferrari, като най-вероятно щял да запази 51% от акциите на спортната фирма. Според немската преса, Пих би бил доволен и на малък дял във Ferarri.

http://www.automedia.bg/news/

ГалерияУеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.