Групата VW очаква да продаде над 7 милиона коли тази година


Групата VW очаква да продаде над 7 милиона коли тази година

Групата Volkswagen планира тази година за първи път да продаде над седем милиона автомобила.
Това беше съобщено от генералния директор на концерна Мартин Винтеркорн. Според него през 2010 групата ще реализира ръст на продажбите на всички по-големи световни пазари.

VW salesГлавната цел на концерна VW е за няколко години да изпревари японската Toyota и да се превърне в производител №1 на планетата.
 
„Рекордът който очакваме да постигнем през тази година е важна стъпка към реализацията на нашата стратегия 2018”, казва Винтеркорн.
 
Целта е през 2018 групата да продава над 10 милиона автомобила годишно и да се превърне в най-големия производител на света.
 
Volkswagen в момента е най-големият производител на автомобили в Европа. През октомври групата отбеляза нарастване на продажбиге на годишна база от цели 10%. През октомври VW е продал 612 000 автомобила, а от началото на годината 5 980 976 автомобила, което означава за 10-те месеца ръст от 12% в сравнение със същия период на миналата година.
 
Чистата печалба на групата VW за 9-те месеца на година се е увеличила в сравнение с миналата година почти 6 пъти и е достигнала грубо около 4 милиарда евро.

Източник: www.automedia.bg


Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.