VW спира производството на Scirocco R, очакваме фейслифт през 2017г.


VW спира производството на Scirocco R, очакваме фейслифт през 2017г.

VW възроди Scirocco през 2008 г. и доказа, че може да произвежда интересни и различни автомобили. Автомобилът определено се различаваше от останалите модели на марката и въпреки че не е за всеки вкус, компанията успя да продаде 10 000 бройки за първите две години.

Причината за преустановеното производство на Volkswagen Sirroco R, не е слабо търсене на модела, а подготвянето на нов фейслифт за модела.  Scirocco ще бъде подложен на фейслифт в стила на последната генерация на Golf.

Според колегите от няколко чуждестранни издания новото Scirocco ще бъде пуснато през 2017 година и ще бъде „купе в пълния смисъл на думата”. Това означава, че моделът може и да загуби част от отличителния си стил, но въпреки това ще остане с 4 места, по-голяма задна част и доста щедро багажно пространство.

Новото купе, което ще замени модела през 2017-2018 г., няма да има нищо общо със сегашното поколение. Scirocco III ще се оборудва с богата гама от двигатели. Почитателите на бензина ще могат да избират между 1.4-, 1.8- и 2.0-литров TSI със 125, 180 и 230 к.с. съответно. Ще се монтират и дизели с мощност от 150 до 184 коня, а върховата версия R ще разполага с поне 300 к.с.

Галерия

Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.