Новият Volkswagen Polo


Новият Volkswagen Polo

Поло е един от най-продаваните автомобили в своя клас с почти 14 милиона произведени бройки.

С новата гама от двигатели, Фолксваген са постигнали икономия в сравнение с предходния модел до 21 процента. Например новото Polo TDI BlueMotion поставя рекорд с комбиниран разход от 3.2 l/100 km (82 g/km CO2), като е един от най-икономичните автомобили на планетата. От своя страна, Polo TSI BlueMotion, което ще бъде на пазара през есента, е първият Volkswagen с бензинов двигател, който се обособява като самостоятелен BlueMotion модел. 4.1 l/100 км и 94 g/km CO2 са топ показания.

Polo 2014 увеличава преднината си пред конкуренцията с впечатляващ набор от функции за комфорт и сигурност, които са уникални за неговия клас. Polo ще бъде и първият компактен автомобил, който ще бъде оборудван с лед предни светлини от есента.

Качествата на управление са подобрени с нова електро-механична серво система. Volkswagen предлага също и ново опционно Sport Select окачване, което използва електронно контролирани амортисьори само с натискането на един бутон. Много от електронните асистенти от Golf класа също намират място в новото Polo. Стандартно включени са Automatic Post-Collision Braking System (автоматично спиране след сблъсък), Driver Alert System, Front Assist със City Emergency Braking, Adaptive Cruise Control (ACC) и Rear Assist с камера за заден ход.

Радио и радионавигационните системи са изцяло преработени в новата модулна инфотеймънт система (MIB). Всички различни видове системи могат да бъдат оборудвани с дигитално радио (DAB+). В допълнение, специолни апликации за смарттелефони могат да бъдат достъпвани на вграденият тъчскрийн със системата MirrorLink.

Последната генерация на Polo ще пристигне на пазарите през пролетта. Първите доставки ще бъдат естествено за Германия, където автомобилът ще бъде предлаган на същата цена като предходния модел, независимо от множеството нововъведения. В останалите европейски страни продажбите ще стартират веднага след това. Успоредно с основните версии Trendline, Comfortline и Highline), Polo ще се предлага отново и в изпълненията GTI, BlueGT, CrossPolo и споменатите вече BlueMotion модели. Както и при up! и Beetle, при появата на пазара Volkswagen ще представи и ексклузивно оборудван модел за Европа: Polo “Fresh”, който ще се предлага в пет цвята, с ексклузивно богато оборудване и двуцветен интериор.

Изцяло новата гама от двигатели са до 21 процента по-икономични от предшествениците си. Всички те отговарят на еконормата EU-6. В допълнение, всички те са оборудвани със старт-стоп система и система за рекупериране на енергтия от спирачната уредба (стандарт за двигателите над 90 к.с.). Бензиновите двигатели са два MPI с 60 и 75 к.с. и два TSI с 90 и 110 к.с. През 2014 г. се окачват и новият Polo 1.0 TSI BlueMotion с 90 к.с., BlueGT със 150 к.с. и ACT (система за изключване на цилиндрите), както и Polo GTI със 180 к.с.

Новите дизелови двигатели са трицилиндрови TDI, всичките с обем 1.4 литра. Първият, със 75 к.с. се монтира на BlueMotionTDI с уникалните 3.2 l/100 км и 82 g/км. И всичко това при 210 Нм, които са на разположение още при 1 500 оборота. Най-впечатляваща е икономията при Polo TDI DSG с 90 к.с., където намалението е от 4.3 на 3.4 литра на 100 км.

На разположение са 15 цвята, от които 8 са напълно нови. “Pure White”, “Urano Grey”, “Blue Silk Metallic”, “Sunset Red Metallic”, “Corn Flower Blue”, “Clear Water Blue Metallic”, “Honey Orange Metallic” и “Titanium Beige Metallic”.

В интериора са налице също много промени - изцяло нова централна конзола, трилъчев волан от големия брат Голф, новите инфотеймънт системи, за които писахме по-горе, нов контролен панел на климатроника и редица други.

Източник - vwvortex.com

ГалерияУеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.