Клубът посрещна Райнер Зелтов и неговият Туарег


Клубът посрещна Райнер Зелтов и неговият Туарег

Изображение
Rainer Zietlow ще прави пореден опит за рекорд с Туарег, като този път минава през България. Ще тръгне на 21 Септември от най-северната точка на Норвегия и трябва да стигне до Нос Добра Надежда в ЮАР. Това е сайтът за предстоящият рекорден пробег. На сайта има карта, на която може да се следи моментното местонахождение на автомобила, работи ли двигателят и т.н. По това, което виждам от картата на техния сайт, ще влязат от Калотина, ще минат покрай Сливница, Божурище, Южната дъга на Околовръстния път на София, магистрала Тракия до третия изход за Пловдив, Хасково, Свиленград и ще излязат през Капитан Андреево.

Екипът на Райнер Зелтов отново кара Volkswagen Touareg, този път новият "Facelift” Volkswagen Touareg V6 TDI, който ще бъде при дилърите през октомври 2014. Touareg е модифициран за да може да извърши това екстремно пътуване от Новрегия до Южна Африка. Монтирани са по-силни и здрави амортисьори, по-високи и големи гуми Goodyear, рол кейдж и невероятно силни предни светлини, както са добавени и допълнителни дизелови резервоари с капацитет от 110 литра всеки, давайки възможност за изминаване на 3000km без спиране за презареждане.

За снабдяване с храна на "борда" има Waeco хладилник, а Hewlett Packard е оборудвал Touareg със специална измерваелна апаратура, която осигурява на ползващите мобилното приложение на HP информация за ускорението, спирането и поведението на Touareg във всяка секунда от рекордния маршрут. Информация за това можете да намерите на http://www.hp.com/go/hpc2c.

Ето и снимки на рекордния Volkswagen Touareg:

Изображение

Изображение

Началната точка:

Изображение

Срещата в България:

Изображение

И в този момент екипът продължава да "яде" километри от дългата дистанция, като понастоящем се намира малко след столицата на Турция - Анкара.

Следете темата във форума за повече подробности.


Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.