"Старият" нов кабриолет на VW


"Старият" нов кабриолет на VW

CabrioletВ началото на миналата година, по време на Детройтското автомобилно изложение, Volkswagen представи един концепткар, наречен BlueSport. Сега от ръководството във Волсбург съобщиха, че са взели решение да започне серийното му производство.

От пресслужбата на концерна казаха още, че новият автомобил ще има средноразположен основен агрегат, ще бъде снабден със значително по-леко шаси от алуминиеви сплави и ще се предлага с мек сгъваем таван. Общото тегло на колата ще е 1 200 кг.

Гамата от двигатели ще включва два бензинови и един дизелов мотор, заимствани от Golf GTi и Polo GTi. Базовата версия ще се предлага с икономичния (5.2 л./100 км.) двулитров дизел с мощност от 180 к.с.

По-скъпите версии ще бъдат оборудвани с бензинови агрегати от семейството TFSi. Първият ще е с обем 1.4 литра и мощност 180 к.с., а вторият ще е двулитров, като от него са "извадени" 210 коня. Изборът на скоростни кутии е между шестстепенната механична трансмисия и знаменитата седемстепенна автоматична DSG.

По улиците на Европа Volkswagen BlueSport ще се появи не по-рано от 2013 година, а ориентировъчната цена е около $30 000.

Източник: АвтопазарУеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.