Volkswagen спечели "Зелена кола на годината"


Volkswagen спечели "Зелена кола на годината"

59-членното жури предпочете BlueMotion (внедрена при Polo, Golf и Passat) пред другитe двама финалисти в категорията - Honda Insight и Toyota Prius.

"BlueMotion е сред най-успешните технологии в света, доказателство за високата компетентност в намирането на икономически ефективни решения във Volkswagen", сподели проф. д-р Мартин Винтеркорн, председател на борда на директорите на Volkswagen AG.

Наградата бе връчена в Ню Йорк на Валтер де Силва, шеф дизайнер на концерна Volkswagen Group.

Като част от годишните награди Световен автомобил, категорията "Зелена кола на годината" се превърна в една от най-престижните и значителни по рода си. Поради сложността на оценяване на зелените технологии Управителният съвет на инициативата избра трима експерти за тази цел. Тяхната задача бе да направят детайлен преглед на цялата документация и спецификации, представени от кандидатите и да изберат финалистите в категорията, оценявани от журито на конкурса по време на втория му етап през февруари. Всеки един от членовете на журито дава своя глас, базирайки се на професионалния си опит и наблюдения през цялата година.

Източник: www.volkswagen.bg

ГалерияУеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.