С Touareg през половината земно кълбо


С Touareg през половината земно кълбо

Touareg Cape To Cape 2.0

Cape to Cape е предизвикателството, което германецът Райнер Цийтлоу (Rainer Zietlow) предприема, след като вече има зад гърба си два рекордни прехода с Volkswagen Touareg. Единият е през 2011 г. от архипелагът в Южна Америка Tierra del Fuego (Огнена земя) до Аляска по "Panamericana", когато постига рекордно време от 11 дни и 17 часа. Вторият преход е през 2012 г. от Мелбърн до Санкт Петербург, разстояние изминато за 17 дни и 11 часа.

През 2014 г. идва ред на третия рекорден преход с Touareg, наречен Cape to Cape от Норвегия до Южна Африка, при който обаче се получи голямо забавяне. Поради нещастно стечение на обстоятелствата и претърпян пътен инцидент отборът загуби 13 дни изчаквайки автомобилът да бъде отремонтиран и чак тогава успя да продължи по пътя си към крайната дестинация. Въпреки това беше поставен рекорд от 21 дни и 16 часа за преодоляване на разстоянието.

Туарег Cape To Cape

През 2015 г. стартира Cape to Cape 2.0, като екипът на Rainer Zietlow, Marius Biela и Sam Roach отново ще се опита да прекоси половината земно кълбо за рекордно кратко време. Този път екипът ще управлява своя Volkswagen Touareg в обратната посока от Южна Африка до Норвегия, през всички страни от източна Африка, през Близкия Изток и през Европа.

Touareg Rainer Zietlow

Пътуването започва на 11 септември от Иглен нос (Cape Agulhas) - най-южната точка на Африка, а крайната цел е най-северната точка на Европа - нос Нордкап (Cape Nordkapp) в Норвегия. Планът на Райнер е да достигне крайната си цел за по-малко от 9 дни. Маршрутът е с дължина над 18 000 километра, като 98% от него е по паваж или асфалт. Пътят минава през Южна Африка, Зимбабве, Замбия, Танзания, Кения, Етиопия, Судан, Египет, Турция, България, Сърбия, Унгария, Словения, Чехия , Германия, Дания, Швеция, Финландия и Норвегия.

Touareg Rainer Zietlow team

Екипът се подготвя за този амбициозен проект повече от година. През август беше направена една разузнавателна обиколка от Етиопия до Южна Африка от Rainer Zietlow и Marius Biela. Събрани са GPS данни от целия маршрут и са определени всички критични точки. По време на рекордния маратон, отборът ще се движи в денонощен режим на 3 смени, като спирания се планират само за презареждане и за обичайните документални формалности при преминаване на държавните граници.

Райнер Цийтлоу

В екипа на Райнер Цийтлоу са Мариус Биела, който е фотограф и специалист по видео продукции и придружава Райнер още от 2009, както и англичанинът Сам Роуч, който е главен изпълнителен директор на Volkswagen Racing UK.

Touareg Rainer Zietlow

Автомобилът, с който ще се осъществи Cape to Cape 2.0 е почти същия като този от миналата година - новият Volkswagen Touareg V6 TDI, който всъщност е почти стандартен сериен автомобил. Единствените модификации, направени за да може автомобилът да издържи това натоварване, са добавените roll cage, специални гуми за разнообразен терен и двa допълнителни резервоарa за гориво, чрез които се постига пробег от над 3000 километра с едно зареждане. Всички модификации по автомобила са дело на завода на Volkswagen в Братислава, където се произвежда VW Touareg.

Touareg Rainer Zietlow

По време на вълнуващото пътуване екипът ще публикува ъпдейти по два пъти на ден на сайта www.touareg-c2c2.com, а в блога ще бъде публикувана подробна информация, както и кратко видео за всеки етап от пътуването.

От 11 септември автомобилът и екипажът му ще могат да бъдат следени онлайн в реално време, чрез специално разработената от HP и Intel платформа World Record Dashboard на адрес: www.hp.com/go/hpc2c.

Touareg Inside

Платформата ще позволи на автомобилните фенове да съпреживеят цялото пътуване като получават редица телеметрични данни. Ще могат да се следят точното местонахождение на Touareg-а на картата, какви са реалните пътни и атмосферни условия, биометрични данни за екипажа, състояние на основните агрегати на автомобила, възможни проблеми и препятствия по пътя, точно време на пътуването и достигането до ключовите точки и др.

България

По време на преминаването през България, планувано за сутринта на 18-ти септември, членове на VWclub.bg ще ескортират Туарега на Райнер в различни части от маршрута му. За повече информация - следете темата във форума.

Touareg Rainer Zietlow

Rainer Zietlow ще дари 10 евроцента за изминат километър на SOS Детски селища в Dar Es Salaam, Танзания, както той прави във всички свои предишни проекти от 2005 г. насам. Дарението ще бъде предадено лично от него в дните преди да стартира рекордното пътуване.

Проектът е спонсориран от реномирани доставчици на автомобилно оборудване, фирми в сферата на ИТ и услугите и от Volkswagen Словакия.

За повече информация:
» Темата във форума на VWclub.bg
» Официален сайт Cape To Cape 2.0
» Facebook Rainer Zietlow
» Instagram
» World Record Dashboard


Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.